Webinar Crowdfunding in de non-profit

5 maart 2021 09:00 tot 12:30

Meer dan ooit is financiering een belangrijk(er) werkpunt voor vzw’s. Het beleid in sommige sectoren, het alsmaar groter wordende begrotingstekort, de effecten van COVID-19-strijd begeleidende maatregelen, de economische achteruitgang enz. vragen van onze vzw’s meer en meer diversificatie in fondsenwerving. Volgens de laatste KBS-monitor is een groot stuk van de vooral kleine en middelgrote vzw’s op zoek naar nieuwe financieringsbronnen.

In dit webinar krijgt u inzicht in wat crowdfunding in België is, hoe het werkt, waarvoor het werkt en waarvoor het niet werkt of minder goed werkt. Het seminarie spitst zich toe op non-profit en overheid en op de voor hen meest relevante werkvormen: schenkingen, verkoop of voorverkoop en leningen. U krijgt inzicht in wat in België aanwezig is aan platformen en waar u voor wat in welk formules terecht kunt. Ook de platformen die stopten krijgen even aandacht zodat u niet meer hopeloos moet zoeken naar opgevers, die nog op vele plaatsen worden geciteerd als interessant.

In het webinar wordt ook ingegaan op de Nederlandse markt voor ngo’s en de ontwikkelingen aldaar ter inspiratie voor België.

Reis in dit webinar mee naar de wereld van de crowd en nieuwe fundingmogelijkheden!

SPREKER
Dirk A.J. Coeckelbergh

Dirk A.J. Coeckelbergh studeerde Rechten, Politiek-Sociale wetenschappen, Innovatieve marketing, Cultuurmanagement en Vredesmanagement. Hij is reeds meer dan 30 jaar gespecialiseerd in de kruising recht & realiteit , geld & ethiek, economie & non-profit, harde & zachte waarden. Hij is auteur van meer dan 30 boeken. Rond VZW’s publiceerde hij al meer dan 15 boeken. Hij is oprichter van ettelijke tijdschriften en boekenreeksen voor VZW’s en kernredactielid van en publicist in tijdschriften voor materies rond VZW’s, waaronder “VZW Actueel”.

KOSTPRIJS PER DEELNEMER
135 euro (incl. btw), betaling na ontvangst factuur
Leden: 20% korting 

INCLUSIEF IN DE DEELNAMEPRIJS: Het praktijkboek voor crowdfunding (t.w.v. 34,99 euro) - gratis!

Cover boek Crowdfunding

 

 INSCHRIJVEN