VZW Studiedag Procura ism Escala

17 november 2022 09:00 tot 14:25

17 november 2022

  • Campus Gent NETWORKS TWO
  • Raymonde de Larochelaan 13
  • 9051 Gent

9u - 16u30

Voor wie?

Onze studiedag is de trefdag voor al wie erop uit is om het bestuur, de werking en het beleid van hun vzw of vzw's verder te versterken. Met deze studiedag biedt Escala in samenwerking met Procura vzw opnieuw inspiratie, expertise en concrete handvaten aan bestuurders, directie, staf en leidinggevenden.

Dankzij de verschillende modules waaruit u vrij kan kiezen, stellen we nuttige kennis en ervaring ter beschikking, zowel voor de startende als de meer ervaren kracht.

Deze studiedag is de ideale gelegenheid om eventueel samen met collega's inspiratie op te doen om uw organisatie te versterken en de banden aan te halen in een aangenaam kader. Verzorgde lunch en catering inbegrepen.

Programma:

09u30 Keuzesessie 1

1. Extra subsidies voor uw werking. Is het sop de kolen waard? Een wegwijzer om eraan te beginnen Spreker: Dhr. Glenn Weyers

Subsidies kunnen vaak een makkelijke manier zijn om nieuwe projecten op gang te trekken of extra inkomsten en draagkracht te genereren voor iedere organisatie. Toch laten veel organisaties nog regelmatig kansen liggen om kleine of grote subsidieprojecten in te dienen en goedgekeurd te krijgen. Het subsidielandschap is immers zeer groot en divers. En vaak is het moeilijk om door het bos de bomen nog te zien. Toch schuilen er vanuit de werkervaring van de spreker voor elke organisatie mogelijkheden op Europees, Vlaams, provinciaal, ... niveau. Toch merken we dat het efficiënt zoeken naar en het effectief aanvragen van dit soort subsidies vaak moeilijk blijft voor heel wat vzw's.

In dit onderdeel nemen we u mee doorheen het subsidielandschap en proberen we aan de hand van concrete illustraties, handvaten en tips meer inzicht te geven in het efficiënt en effectief omgaan met subsidies binnen uw organisatie. We geven aantal concrete voorbeelden en opportuniteiten mee uit de non-profitsector en en schetsen voor-, nadelen en potentiële valkuilen van een dynamisch intern subsidiebeheer.

2. Begroting & begrotingscontrole: onaangename verrassingen vermijden met een solide basis Spreker: Mevr. Sylvia Thienpont, SBB

12u30 lunch

13u15 keuzesessie 2

1. Crowdfunding als vzw Spreker: Dhr. Dirk Coeckelbergh

2. Vrijwilligerswerk: maatschappelijke tendenzen Spreker: Prof. Tom Lemahieu, Howest

Vrijwilligerswerk is alomtegenwoordig maar staat soms ook onder druk. Tijdens deze sessie gaat aandacht naar enkele maatschappelijke tendenzen die het vrijwilligerswerk anno 2021 beïnvloeden. Organisaties die hier zicht op hebben, kunnen op de best mogelijke manier het vrijwilligerswerk zuiver houden. Vrijwilligers kunnen er enkel wel bij varen.

15u00 keuzesessie 3:

1. Continu verbeteren: verdere stappen naar professioneler en dynamischer besturen Spreker: Mevr. Margot Cloet, bestuurder Zorgnet-Icuro

2. Doorrekenen van kosten Spreker: Dhr. Filip Descheemaeker, SBB

 

Prijs:

Deelnemers anders dan overheden, social profit of vzw betalen €270 per persoon.

Deelnemers die lid zijn van Procura schrijven in via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan €145 per persoon.

Inschrijven?

mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.